Rimpels in het gezicht of de hals verhullen vaak de leeftijd

make upVeel mensen die al wat op leeftijd zijn, voelen zich nog kip lekker. Ze voelen zich nog fit, zijn gezond en eigenlijk is het enigste dat zegt dat ze ouder zijn hun uiterlijk. Zo krijgen oudere vrouwen bijvoorbeeld rimpels in het gezicht en worden er allerlei middeltjes ingezet om dit te verminderen. Op zich zijn rimpels in het gezicht natuurlijk helemaal niet zo vreemd, het hoort bij het natuurlijke proces van ouder worden. Toch hebben vrouwen de rimpels liever niet, het maakt dat ze er ouder uit komen te zien. En dat willen ze nu juist niet.

Crèmes die rimpels zouden moeten verminderen

In diverse magazines en op internet zijn er naast de diverse crèmes die beschikbaar zijn, vaak ook oefeningen te vinden die de spieren in het gezicht trainen. Zo zouden de rimpels kunnen verminderen of kunnen worden voorkomen. De rimpels worden over het algemeen sneller zichtbaar bij vrouwen dan dat het bij mannen het geval is. Soms wordt overigens van ingrepen gebruik gemaakt om de rimpels weg te halen, een techniek als lipofilling maakt bijvoorbeeld gebruik van vet injecties, daarover is meer informatie te vinden op internet. Dit heeft te maken met de over het algemeen dunnere huid van vrouwen. Daarom zijn de meeste reclame voor middeltjes tegen rimpels ook op vrouwen gericht, ze hebben er simpelweg meer last van.

Rimpels in de hals

Naast het gezicht is er ook nog de hals. Ook hier zijn vaak rimpels te zien en een hals kan iemand zijn of haar leeftijd verraden. Je ziet dan ook vaak vrouwen op leeftijd met een sjaal rondlopen, in sommige gevallen tegen de kou maar in andere gevallen o de rimpels in de nek te verbergen. Ook zijn er uit de cosmetische chirurgie ingrepen zoals een facelift of een halslift waarbij deze problemen kunnen worden opgelost. Vanzelfsprekend hebben we het hier wel over chirurgische ingrepen die niet geheel zonder risico zijn. Goed advies van een plastisch chirurg wordt in dat soort gevallen dan ook aangeraden.