Naast goud wordt barnsteen ook ingekocht, heeft u nog iets liggen?

Misschien bent u wel bekend met de bedrijven die oude sieraden van goud inkopen. In de steden zijn vaak veel verschillende bedrijven die zich hierin specialiseren. De sieraden worden ingekocht op basis van het goud dat erin zit (de goudprijs). Dit goud wordt omgesmolten en doorverkocht.

Inkoop van goud is populair

gouden juwelen
Gouden juwelen kunnen vaak geld waard zijn.

Vaak hebben de bedrijven een pand in een stad of dorp en u kunt het goud laten taxeren. Op basis van de goudkoers wordt er vervolgens een prijsopgave gemaakt. U kunt het accepteren of afslaan. Er is de laatste tijd ook een ander materiaal dat veel geld op kan brengen en dat is het zogenaamde barnsteen. Een materiaal dat aanwezig is in de Noordzee. Veel mensen in de visserij hebben thuis dit materiaal liggen.

Dit materiaal is populair in bepaalde landen. Er worden bijvoorbeeld sieraden van gemaakt. Door de toegenomen vraag is de waarde gestegen. Het kan dus interessant zijn om dit materiaal te verkopen als u er zelf niets meer mee doet. Zeker als u bijvoorbeeld als visser werkt of gewerkt heeft, kan het zijn dat u grote hoeveelheden van dit materiaal in uw bezit heeft. Dit kan een flink bedrag opleveren als het amber (dat is een andere naam voor barnsteen) van hoge kwaliteit is. De inkopers zijn natuurlijk niet overal gevestigd, maar gelukkig kan er veel via het internet geregeld worden. Een foto en het gewicht is natuurlijk snel verzonden en ook kan er eventueel een afspraak gemaakt worden om langs te komen. Dit kan vaak enkel gedaan worden als het om grotere hoeveelheden gaat.

Barnsteen is populair in opkomende landen

inwisselen barnsteen
Hoeveel zal uw barnsteen opleveren?

Barnsteen is dus de laatste jaren populair geworden in opkomende landen. Heeft u het materiaal nog liggen en u doet er niets meer mee, dan kan het zeker interessant zijn om dit te verkopen voor een goede prijs. Zeker wanneer het om grotere stukken barnsteen gaat kunnen de prijzen oplopen. Informeer bij uw inkoper naar de prijzen van het moment en kijk of het voor u interessant is om het door te verkopen!